Ensimmäistä kertaa meidän agiuralla osallistuttiin Agirotuun. Tällä kertaa se kisattiin Nastolassa pe-su. Itse osallistuttiin perjantaina ja lauantaina kisoihin.

Perjantaina Anne Saviojan radalla sattui ohjaajalle pienen pieni moka...unohdin (!) nimittäin radan :D Rataan tutustumisessa oli kaikki ok ja rata hyvin muistissa, mutta vähän ennen radalle menoa tuli ihan totaalinen black out. Vaikka ehdin nähdä pari rataa, niin siltikin HYL sieltä napattiin.. Toinen perjantain rata oli aika kivan oloinen brittituomarin tekemä agilityrata. Alkuun oli kiva suora: hyppy-hyppy-puomi-hyppy ja siinähän vauhti Idalla kasvoi aika hurjaksi ja itselle tuli hieman kiire. Nätisti se kuitenkin otti puomin alastulolta kontaktin. Muutama este tuon jälkeen Ida otti yhden riman alas, mikä on aika harvinaisuus sille. A:lla oli jälleen erittäin hienot kontaktit ja putket se haki erittäin kivasti..mutta sitten tuli tämä meidän tämän hetken murheen kryyni eli pujottelu 'väärältä' puolelta :( Ida haki pujottelun alun erittäin hienosti, mutta kujan puolessa välissä lopetti pujottelun kesken! Tähän keppi-hässäkkään hukattiin aikaa vähintään 10sek (tarkastettu videolta ;) ).. Toisella yrittämällä se pujotteli kujan loppuun erittäin hienosti. Lopputuloksena oli 10v ja aika -3sek huolimatta tuosta keppi-hässäkästä. Aika olisi ollut aika mielettömän nopea, jos olisi päästy ilman keppien virhettä!

Lauantaina oli vuorossa Pentti Siimeksen agirata, joka oli samalla Avoimen SM-kisan karsintarata. Rata vaikutti oikein kivalta, mutta ei se ihan putkeen mennyt :D Tulos taisi olla 15vp ja miljoona sekuntia yliaikaa...
Yllättäen taas kepit tuotti ongelmia (väärältä puolelta pujottelu), keinulle Ida teki aivan järkyttävän lentokeinun ja sitten vielä yksi kielto. Kepeistä ei ole mitään käsitystä, mistä tuo pujottelun lopettaminen aiheutuu. Keinulle Ida tuli aivan älyttömän lujaa ja hyppäsikin jo puolesta välin alastuloa keinulta pois, tosin takajalat päätyi kontaktin alareunaan ja se pamautti niillä keinun loppumatkan maahan. Lisäksi vielä otettiin yhdeltä hypyltä kielto. Ohjasin kädellä sitä hypylle vasemmalle, mutta kroppa ja oma liike oli suoraan eteenpäin seuraavaa hyppyä ja A:ta kohden joten Ida tuli hypystä ohi.

Ensimmäistä kertaa on kisoista videoita saatavilla. Täytyy sanoa, että on aika hyödyllistä nähdä ratoja videolta. Näkee heti ne omat virheet ja tajuaa ne ihan eri tavalla mitä jos toinen vaan sanoo niistä. Kepeillä on ajatuksena tuolla väärällä puolella nyt vähän se, että Ida ei kestäisi sitä että olen ihan sen rinnalla pujottelun aikana tai vaihtoehtoisesti vähän edellä. Molempien ratojen toisella yrittämällä videolla näkee, että olen itse vähän Idan takana, kun taas epäonnistuneilla kerroilla olen rinnalla tai melkein edellä. Täytyy testata hallilla, että onko teoria osunut oikeaan vai ei..